Today.ua

Влада Литви офіційно визнала Тихановську президентом і обіцяла допомагати у всьому

Сейм Литви ухвалив несподіване рішення, згідно з яким Світлана Тихановська визнана президентом Білорусі. Відтепер Литва зобов'язується допомагати білоруському народу і надавати новому уряду політичну, економічну і фінансову підтримку.

Лідер опозиції Білорусі Світлана Тихановська в самий розпал народних протестів поїхала в Литву, де донині і змушена перебувати. На сайті литовського парламенту з'явилося повідомлення, що Сейм Литви провів голосування, в ході якого Тихановська була визнана главою держави Білорусі.

У відповідній резолюції зазначено, що Литва буде надавати допомогу обраному лідеру білоруського народу і керівнику Координаційної ради Світлані Тихановській, а також сприяти в проведенні нових демократичних і прозорих виборів президента республіки. Що стосується Олександра Лукашенка, то литовський Сейм вирішив сприймати всі його дії у внутрішній і зовнішній політиці, як незаконні та злочинні по відношенню до народу Білорусі. У зв'язку з цим, Литва допомагатиме лише «громадянам Білорусі і його законним представникам політичну, економічну і фінансову допомогу»

Відзначимо, що дестабілізація ситуації з Білорусі розпочалася 9 серпня 2020 року, коли в республіці пройшли президентські вибори. Народ країни не згоден з даними ЦВК, які засвідчили, що за Олександра Лукашенка проголосували понад 80 відсотків білорусів.

Нагадаємо, Білорусі Світлана Тихановська виступила із закликом до громадян Росії. Що хотіла донести до росіян визнана Литвою президент Білорусі?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ