Риба багата на білки і не дуже калорійна. Дієтологи радять вживати її на вечерю, щоб збагатити організм корисними речовинами, але не зіпсувати фігуру. Хек - один із найбільш бюджетних видів риби. Однак, якщо просто обсмажувати його на сковороді, він залишиться сухим. Пропонуємо приготувати його в дивовижно смачному вершковому соусі.
Якщо уха та рибні котлети вам набридли, саме час урізноманітнити раціон соковитою стравою. Хек не смажиться - його потрібно буде запекти в духовці. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 кг хека;
- 500 мл вершків;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. л. борошна;
- 7 зубчиків часнику;
- пучок зелені (зелена цибуля та кріп);
- сіль та перець – за смаком;
- улюблені спеції для риби.
Рибу потрібно почистити, видалити плавці та добре промити. Наріжте його на шматочки і посипте спеціями.
Потім потрібно приготувати соус. Наріжте часник дрібно, після чого обсмажте на вершковому маслі. Додайте борошно і перемішайте, щоб уникнути утворення грудочок. Додайте сіль та перець за смаком, перемішайте та заваріть соус. Наріжте дрібно зелену цибулю та кріп, після чого додайте їх у сковорідку.
Змастіть дно глибокої форми олією. Викладіть рибу та залийте її соусом.
Залишається запекти хек у духовці. Він приготується за 25 хвилин за температури 200 градусів.
До такої рибки ідеально підійде овочевий салат на олії, а також відварена картопля. Смачного!
Раніше повідомлялося, як посмажити рибу, щоб вона не прилипала до сковороди – шеф-кухарі розкрили свої секрети.