Ситна гаряча страва, яка сподобається всій родині. Її можна подавати як на сніданок, так і на вечерю. Молочна рисова каша на смак ніжна та солодка, а замість родзинок можна покласти будь-який інший улюблений сухофрукт.
Молочна рисова каша з родзинками - рецепт
Кількість цукру та солі можна регулювати на власний смак. Якщо взяти тростинний цукор, то каша матиме приємний карамельний присмак. Рис краще брати непропарений і круглозернистий. Молоко підійде абсолютно будь-якої жирності. Замість або на додаток до родзинок можна покласти будь-які інші сухофрукти: курагу, чорнослив, цукати.
Інгредієнти (на 6 порцій):
- 1 склянка рису
- 500 мл води
- 600 мл молока
- 40 г родзинок
- 30 г вершкового масла
- 3 ст. л. цукру
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Родзинки та сухофрукти залити окропом на 10 хвилин. Потім злити та промити у воді. Відкинути на сито, щоб стекла вода або вичавити паперовими рушниками.
- Рис залити водою, посолити та готувати до випаровування води.
- До готового рису додати молоко, цукор, перемішати і готувати на невеликому вогні приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи.
- Через час перевірити рис на готовність – якщо він ще твердий, то варити ще 10 хвилин. Якщо каша виходить дуже густою, додати ще молока.
- У готову кашу додати шматочок вершкового масла, родзинки та сухофрукти, перемішати, і залишити під кришкою 10-15 хвилин настоюватися.
Готово. Смачного.
Пропонуємо також спробувати приготувати швидкі оладки з двох інгредієнтів – рецепт без борошна та цукру.