Today.ua

Вітамінний осінній суп з гарбуза, батату та імбиру – обід за півгодини

Немає нічого простішого, ніж зварити всі інгредієнти разом, перебити їх блендером, додати приправи та вершки, та насолоджуватися смачним вітамінним супом-пюре. Гарбуз у цьому рецепті практично не відчутний, бо батат пом'якшує його, робить солодшим. Попри те, що в суп додається зовсім небагато імбиру, смак виходить пікантним та особливим. Він вам сподобається! А на все про все піде лише півгодини часу.

Суп-пюре з гарбуза, батату та імбиру – рецепт

Батат цілком можна замінити на звичайну картоплю, проте це вплине на оригінальний смак страви.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Батат чистимо і нарізаємо невеликими квадратиками.
  2. Гарбуз очищаємо і нарізаємо на такі ж квадратики, як і батат.
  3. Важливо зчистити всю світлу шкірку з батату та гарбуза, інакше суп гірчитиме.
  4. Цибулини нарізаємо дрібно. Часник нарізаємо на тонкі пластівці. Відправляємо на розігріту з олією сковороду або відразу ж у каструлю з товстим дном. Тушкуємо до готовності.
  5. Натираємо на тертці очищений імбир.
  6. Додаємо до цибулі батат, гарбуз та імбир і ще трохи обсмажуємо на олії з цибулею. Додаємо окріп, доводимо до кипіння. Додаємо каррі, і готуємо на мінімальному вогні хвилин 20 – до готовності батату та гарбуза.
  7. Дайте супу трохи охолонути, перебийте блендером, посоліть, поперчіть, додайте вершки і знову нагрійте до появи бульбашок.
  8. На сухій сковороді обсмажте гарбузове насіння і прикрасьте ним готовий суп.

Готово! Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати ідеальний осінній кекс із журавлиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ