Вітамінний осінній суп з гарбуза, батату та імбиру – обід за півгодини

Автор: Анастасия Березовская

Немає нічого простішого, ніж зварити всі інгредієнти разом, перебити їх блендером, додати приправи та вершки, та насолоджуватися смачним вітамінним супом-пюре. Гарбуз у цьому рецепті практично не відчутний, бо батат пом'якшує його, робить солодшим. Попри те, що в суп додається зовсім небагато імбиру, смак виходить пікантним та особливим. Він вам сподобається! А на все про все піде лише півгодини часу.

Вітамінний осінній суп з гарбуза, батату та імбиру – обід за півгодини - today.ua

Суп-пюре з гарбуза, батату та імбиру – рецепт

Батат цілком можна замінити на звичайну картоплю, проте це вплине на оригінальний смак страви.

Складові:

  • 2 батати (або 4 невеликі картоплини)
  • 1,5 л води
  • Половинка невеликого гарбуза
  • 4 зубчики часнику
  • 3 см імбиру
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 біла цибулина
  • 1 червона цибулина
  • 50 мл вершків
  • 1 ч. л. каррі
  • Молотий чорний перець на смак
  • Сіль на смак
  • Гарбузове насіння для прикраси

Вітамінний осінній суп з гарбуза, батату та імбиру – обід за півгодини

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Батат чистимо і нарізаємо невеликими квадратиками.
  2. Гарбуз очищаємо і нарізаємо на такі ж квадратики, як і батат.
  3. Важливо зчистити всю світлу шкірку з батату та гарбуза, інакше суп гірчитиме.
  4. Цибулини нарізаємо дрібно. Часник нарізаємо на тонкі пластівці. Відправляємо на розігріту з олією сковороду або відразу ж у каструлю з товстим дном. Тушкуємо до готовності.
  5. Натираємо на тертці очищений імбир.
  6. Додаємо до цибулі батат, гарбуз та імбир і ще трохи обсмажуємо на олії з цибулею. Додаємо окріп, доводимо до кипіння. Додаємо каррі, і готуємо на мінімальному вогні хвилин 20 – до готовності батату та гарбуза.
  7. Дайте супу трохи охолонути, перебийте блендером, посоліть, поперчіть, додайте вершки і знову нагрійте до появи бульбашок.
  8. На сухій сковороді обсмажте гарбузове насіння і прикрасьте ним готовий суп.

Готово! Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати ідеальний осінній кекс із журавлиною.