Немає нічого простішого, ніж зварити всі інгредієнти разом, перебити їх блендером, додати приправи та вершки, та насолоджуватися смачним вітамінним супом-пюре. Гарбуз у цьому рецепті практично не відчутний, бо батат пом'якшує його, робить солодшим. Попри те, що в суп додається зовсім небагато імбиру, смак виходить пікантним та особливим. Він вам сподобається! А на все про все піде лише півгодини часу.
Суп-пюре з гарбуза, батату та імбиру – рецепт
Батат цілком можна замінити на звичайну картоплю, проте це вплине на оригінальний смак страви.
Складові:
- 2 батати (або 4 невеликі картоплини)
- 1,5 л води
- Половинка невеликого гарбуза
- 4 зубчики часнику
- 3 см імбиру
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 біла цибулина
- 1 червона цибулина
- 50 мл вершків
- 1 ч. л. каррі
- Молотий чорний перець на смак
- Сіль на смак
- Гарбузове насіння для прикраси
Популярні зараз
Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці
Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика
В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters
В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом
Спосіб приготування:
- Батат чистимо і нарізаємо невеликими квадратиками.
- Гарбуз очищаємо і нарізаємо на такі ж квадратики, як і батат.
- Важливо зчистити всю світлу шкірку з батату та гарбуза, інакше суп гірчитиме.
- Цибулини нарізаємо дрібно. Часник нарізаємо на тонкі пластівці. Відправляємо на розігріту з олією сковороду або відразу ж у каструлю з товстим дном. Тушкуємо до готовності.
- Натираємо на тертці очищений імбир.
- Додаємо до цибулі батат, гарбуз та імбир і ще трохи обсмажуємо на олії з цибулею. Додаємо окріп, доводимо до кипіння. Додаємо каррі, і готуємо на мінімальному вогні хвилин 20 – до готовності батату та гарбуза.
- Дайте супу трохи охолонути, перебийте блендером, посоліть, поперчіть, додайте вершки і знову нагрійте до появи бульбашок.
- На сухій сковороді обсмажте гарбузове насіння і прикрасьте ним готовий суп.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати ідеальний осінній кекс із журавлиною.