Вітамінний осінній пиріг: як приготувати ідеальну шарлотку з яблуками та корицею

Автор: Анастасия Березовская

У сезон яблук гріх не скористатися можливістю порадувати себе, рідних та званих гостей смачною шарлоткою. Пропонуємо вам скуштувати один із найпростіших і найшвидших рецептів пирога з яблуками та корицею.

Вітамінний осінній пиріг: як приготувати ідеальну шарлотку з яблуками та корицею - today.ua

Шарлотка з яблуками та корицею – рецепт

Для цього пирога найкраще віддати перевагу яблукам солодких сортів, тоді можна буде покласти менше цукру, і десерт вийде набагато кориснішим.

Також для приготування шарлотки найкраще використовувати інгредієнти кімнатної температури. Тобто дістати яйця та молоко з холодильника за пару годин до приготування.

Складові:

  • 4 яблука
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г молока
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. кориці
  • Дрібка солі
  • Ванільний цукор

Спосіб приготування:

  1. Вимиті сухі яблука нарізаємо тонкими часточками. Можна зняти шкірку, якщо вона надто жорстка. Присипаємо корицею яблука і перемішуємо.
  2. Яйця збиваємо з цукром, а коли маса збільшиться вдвічі, додаємо цукор і ванільний цукор, і продовжуємо збивати до пишності.
  3. У яєчну масу додаємо молоко, продовжуючи збивати.
  4. Борошно просіяти через сито, перемішати з розпушувачем та вбити в суміш. Вимісити потрібно досить густе тісто, густіше, ніж на оладки.
  5. Форму для запікання вистилаємо пергаментом або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто, зверху викладаємо яблука і вдавлюємо їх у тісто.

Вітамінний осінній пиріг: як приготувати ідеальну шарлотку з яблуками та корицею

Популярні зараз

Україна цьогоріч може залишитися без врожаю фруктів: в усьому винні бджоли

Українським біженцям у Німеччині скорочують готівкові виплати

Названо пенсії, які отримуватимуть українці з мінімальною та середньою зарплатою

У Раді готують нове підвищення пенсій українців: виплати зростуть до 60% від зарплати

Випікаємо шарлотку в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність пирога сірником або дерев'яною паличкою – вона має залишитися сухою. Варіювати час приготування краще в залежності від своєї духовки – може знадобитися як менше, так і більше часу.

Готову шарлотку трохи остудити, вийняти з форми. Можна присипати цукровою пудрою, прикрасити карамелізованими яблуками або кремом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вітамінний осінній пиріг: як приготувати ідеальну шарлотку з яблуками та корицею

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку з яблуками із 4 інгредієнтів – найпростіший рецепт пирога, який завжди виходить.