Якщо ви вважаєте салат "Олів'є" занадто шкідливим для здоров'я і фігури, то це означає, що ви ще не куштували його весняний варіант. Такий салатик можна сміливо їсти навіть тим, хто підраховує кожну калорію.
Весняний салат «Олів'є»: рецепт
- 100 г курячого філе
2 картоплини
1 морква
2 курячих яєць
1 свіжий огірок
50 г замороженого зеленого горошку
2 стебла шніт-цибулі
100 мл нежирної сметани або домашнього майонезу
Картоплю, моркву і яйця зварити до готовності. Потім залити холодною водою, дати постояти півгодини. Очистити і нарізати дрібним кубиком.
Заморожений зелений горошок розморозити при кімнатній температурі в друшляку, щоб стекла зайва рідина.
Куряче філе опустити в підсолений окріп, варити після закипання близько 20 - 25 хвилин. Остудити і нарізати тонкою соломкою.
Шніт-цибулю промити, струсити зайву вологу і дрібно нарубати ножем, огірки порізати кубиками.
Всі підготовлені продукти скласти в глибоку миску, заправити сметаною або домашнім натуральним майонезом. Посолити і поперчити за смаком, перемішати.
Куряче філе можна замінити м'ясом індички. А шніт-цибулю – звичайною зеленою цибулею. Можна заправити салат сумішшю рослинного масла з лимонним соком і гірчицею.
Приємного апетиту!
Спробуйте також приготувати спрощений варіант знаменитого салату «Цезар». Мінімум продуктів і часових витрат – але дивовижний смак від цього не постраждає.