Today.ua

Ватрушки з сиром на бездріжджовому тісті: рецепт смачної домашньої випічки на сніданок

Ватрушки з сиром - дивовижна випічка, яку люблять як діти, так і дорослі. У традиційному варіанті вони готуються на здобному тісті. Однак багато хто віддає перевагу бездрожжевим виробам. Є простий рецепт, за яким ватрушки можна зробити дієтичнішими і кориснішими, але не менш смачними.

Господині зазвичай готують ватрушки з сиром, але можна використовувати будь-яку іншу начинку: ягоди, фрукти, варення, а також м'ясо або ковбасу. Пропонуємо порадувати близьких бездрожжевою випічкою. Для тесту вам знадобляться:

Начинка готується із:

Усі інгредієнти для начинки потрібно змішати між собою та перебити блендером до однорідності. Відправте масу до холодильника на десять хвилин.

Тісто також готується максимально просто: з'єднайте кефір із сіллю та цукром, влийте олію. Змішайте борошно з розпушувачем. Якщо його немає, можна використати соду, гашену оцтом. Додайте борошно, перемішайте виделкою, а потім сформуйте тісто руками.

Тісто потрібно розділити на шість частин, із яких скачати кульки приблизно одного розміру. Викладіть їх на лист, покритий пергаментом. У центрі кожної кульки слід зробити поглиблення за допомогою склянки.

Викладайте начинку та змастіть краї ватрушок яйцем. Випічка буде готова через 25-30 хвилин при температурі в духовці 180 градусів. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати королівську ватрушку – ідеальне частування до кави чи чаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ