Today.ua

Вакцина від Covid-19 надійде в Україну через кілька місяців: Шмигаль розповів подробиці

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, коли в Україну буде завезена перша велика партія вакцини від Covid-19. Подробиці обнадійливої новини глава уряду розповів під час засідання у Верховній Раді.

У вівторок, 17 листопада 2020 р, Денис Шмигаль заявив, що вакцина від коронавірусу через кілька місяців вже прибуде в Україну. Перша партія складе приблизно 8 млн. доз рятівної сироватки.

Прем'єр-міністр досить впевнено висловив сподівання, що перші поставки препарату очікуються протягом другого кварталу 2021-го року. Правда, на шляху до реалізації надій українського уряду є кілька нюансів.

По-перше, ні в Європі, ні в США розроблені види вакцин від Covid-19 поки не пройшли всіх стадій перевірки і в масове виробництво не запущені. А по-друге, ні з одним з можливих західних постачальників і з урядами країн-партнерів в України поки немає «твердих домовленостей» про постачання препаратів для вакцинації населення від коронавірусної інфекції.

Денис Шмигаль розповів, що Україна планує закуповувати "надійні і перевірені" вакцини виробництва США Pfizer і Moderna.

Очікування глави українського уряду Дениса Шмигаля перегукуються з припущенням міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Глава МОЗ заявляв, що Україна сподівається отримати вакцину від Covid-19 приблизно в березні 2021 року.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем число нових випадків зараження коронавірусом збільшується на 9 – 11 тисяч, при цьому влада гроші з Коронавірусного фонду перенаправила на ремонт доріг. Чому кошти на лікування і захист громадян країни йдуть в іншому напрямку?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ