Today.ua

В Україні повернули карантин: що заборонено в країні з 1 червня

Погіршення статистики по зараженням коронавірусом в Україні призвело до того, що в МОЗ прийняли рішення повернути цілий ряд заборон у рамках карантину. Що буде заборонено українцям з 1 червня 2020 року?

У МОЗ планували з 1 червня істотно пом'якшити карантинні заходи в Україні. Однак різке збільшення числа українців з підтвердженим діагнозом СOVID-19 призвів до того, що третій етап зняття жорстких обмежень буде реалізований лише частково.

Вже відомо, що українські ресторани залишаться закритими для відвідувачів. Раніше їх планували відкрити з 1 червня, але на сьогоднішній день стало ясно, що епідеміологічна ситуація в країні не дозволяє відкрити заклади харчування в нормальному режимі роботи.

Що ж запрацює з 1 червня 2020?

У перший місяць літа на роботу повинні повернутися працівники сфери обслуговування, залізничних і автомобільних перевезень.

Відкриються також басейни і спортивні зали. Однак ці заклади будуть працювати за новими, набагато більш жорстким правилам.

З 1 червня також будуть відновлені міжобласні автобусні перевезення.

Відкриються автошколи, будуть знову проводитися різні курси і тренінги. Для них будуть діяти вимоги від МОЗ, у групах має бути не більше 10 чоловік.

Нагадаємо, раніше в МОЗ оприлюднили оновлені статистичні дані по коронавірусу в Україні. З'явилися дані по областях і загальне число заражених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ