Today.ua

В Україні впали ціни на помідори: що призвело до здешевлення овочів

Аграрії України зібрали щедрий урожай помідорів, що призвело до різкого падіння цін. Особливо сильно подешевшали рожеві томати, які завжди цінувалися більше ніж червоні. Що відбувається на ринках України?

Помідори в Україні стрімко подешевшали. У «піковий» період закупівель на оптових ринках ціна впала до 10 – 17 гривень за кілограм овочів. Про це повідомила інформаційно-аналітична платформа East-Fruit, після чергового моніторингу цін на оптових ринках України.

Особливо багато з'явилося на ринку томатів рожевих сортів. У деяких місцях їхня вартість впала нижче, ніж на червоні помідори. Ціна коливалася в межах 10 – 15 гривень за кілограм. За кілограм червоних помідорів давали 14 – 16 гривень. Стійкішою за інші залишилася ціна на жовті сорти помідорів, за них давали 15 – 17 гривень за один кілограм.

У періоди зниження обсягів торгівлі на оптових ринках України ціни на помідори різних сортів трохи збільшуються, овоч дорожчає в середньому на 3 – 4 гривні за кожен кілограм.

Фермерам доводиться йти на такі поступки закупникам, оскільки на сьогоднішній день виявилося, що урожай помідорів отримано занадто великий. Оскільки томати – швидкопсувні продукти, то у виробників немає можливості їх зберігати для утримання рентабельних цін. Доводиться віддавати практично за безцінь.

Нагадаємо, раніше в Нацбанку повідомили, що з приходом літа в Україні впали ціни на цілий ряд продуктів харчування. Що і, головне, на скільки подешевшало?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ