Today.ua

В Україні підвищать прожитковий мінімум і перерахують субсидії: що зміниться з 1 липня

Прожитковий мінімум в Україні зросте вже з 1 липня 2020. Підвищення закладено в бюджет, тому затримок з виплатами не буде, заявили в прес-службі Кабінету міністрів. Які зміни в соцстандартах спричинить за собою зростання прожиткового мінімуму?

Точної суми, на яку український уряд планує підвищити прожитковий мінімум для громадян України, поки не називають. За оцінками експертів, підвищення навряд чи буде значним і становитиме приблизно 70 гривень.

Крім того, українцям буде нарахована надбавка у 1 % за кожен рік понад нормативного стажу.

Зміниться також розмір субсидій, оскільки у формулі, за якою обчислюється допомога від держави, також закладено прожитковий мінімум.

Платники податку, які сплачують єдиний податок у розмірі 10 відсотків від прожиткового мінімуму, також будуть платити більше з 1 липня 2020 р.

Що стосується аліментів, то тут можуть виникнути труднощі, оскільки їх розмір встановлює суд, виходячи з потреб дитини та реальних доходів обох батьків.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з 1 липня 2020 р в Україні планується підвищення пенсій. Зростання доходів громадян навряд чи можна назвати істотним, але все ж таки невелика надбавка до пенсії буде нараховано. Більше отримуватимуть як одержувачі соціальної допомоги, так і ті, кому нарахована пенсія за всіма правилами, з урахуванням страхового стажу та пенсійного віку. Також перерахують пенсії жінкам, у яких за плечима є роки стажу понад норми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ