Фахівці Нацбанку України заявили, що в магазинах країни впали ціни на м'ясо, овочі, фрукти та молочні продукти. На скільки змінилася вартість продуктів харчування і яких саме, розповіли в НБУ.
Сезон шашликів в самому розпалі, релігійні пости теж позаду, а значить, українці почали більше купувати м'яса. Попит, на щастя, не став причиною збільшення цін, навпаки, ціни впали в середньому на 0,1 відсотка. Нехай не набагато, але все ж «впали», вважають у Нацбанку.
До того ж, знизилася, знову ж дуже незначно ціна на деякі овочі, теж на 0,1 відсотка. Так що, шашлик і борщ подешевшали. Правда, не зовсім, з борщевым набором все трохи складніше. Якщо буряк, морква, капуста і цибуля подешевшали, то картоплю буквально злетіла в ціні, приблизно на 8,5 відсотків.
А от фрукти і шоколад значно подорожчали. На 0,5 – 2,2 відсотка.
Експерти рекомендують українцям звернути увагу на ті продукти харчування, вартість яких «звалилася», щоб хоч трохи заощадити бюджет.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні з 1 липня 2020 р підвищать прожитковий мінімум, перерахують пенсії та субсидії. Як зміняться соцстандарти найближчим часом?