Today.ua

В Україні оголосили штормове попередження: погода різко зміниться – Укргідрометцентр

В Укргідрометцентрі виступили з терміновою заявою до громадян країни. Найближчим часом погода різко зміниться. У ряді регіонів оголосили штормове попередження. Можливий град та шквали.

Штормове попередження в п'ятницю, 12 червня, оголосили в південних і західних областях України. Істотне погіршення погодних умов очікується також у Вінницькій області

В окремих районах України прогнозуються зливи, грози, град і шквали. Сила вітру сягатиме 15 – 20 метрів на секунду. Сильні зливи очікуються в Карпатах. У ряді регіонів оголошено I рівень небезпеки (жовтий).

У зв'язку з різким погіршенням погоди, в українському гідрометцентрі просять громадян бути обережними під час розгулу стихії не залишати свої будинки. За кермо краще не сідати, щоб не стати жертвою небезпечної обстановки на дорогах.

Температура повітря, незважаючи на потужний грозовий фронт, продовжить залишатися високою. У більшості регіонів України спека буде досягати +33...+35 градусів. Прохолодніше буде в Одеській області, тут стовпчики термометрів покажуть +24... +26 градусів Цельсія.

У столиці України опадів не очікується. Вдень повітря прогріється до 34 градусів, вночі стовпчики термометрів покажуть +24...+26 градусів.

Нагадаємо, раніше в Укргідрометцентрі опублікували прогноз погоди до кінця тижня. Що приготувала природа для українців на найближчий уїк-енд?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ