Today.ua

В Україні назріває хвиля протестів на підприємствах: де вже анонсували страйки

Стартувала міжнародна кампанія солідарності з шахтарями Кривого Рогу. Незалежна профспілка гірників України і Глобальний союз об'єднали зусилля в боротьбі за права гірників. Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

«Незалежна профспілка гірників України, Глобальний союз IndustriALL, що представляє понад 50 млн працівників в гірничодобувній, енергетичній та обробної галузях в більш ніж 140 країнах - почали міжнародну кампанію солідарності з шахтарями КЗРК», - написав Михайло Волинець у своєму Фейсбук.

Більш того, підтримати доведених до крайності працівників шахт «Гвардійська», «Батьківщина», «Жовтнева» і «Тернівська» може шляхом підпису офіційного листа підтримки. Організатори кампанії по солідарності з шахтарями Кривого Рогу обіцяють кожне такий лист направити керівництву Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК).

Варто зазначити, що майже двісті шахтарів в Кривому Розі вже три тижні продовжують страйк. Вимоги гірників до болю прості. Все що вони хочуть, це отримати свої зарплати, щоб було чим годувати сім'ї і за що жити. Раніше стало відомо, що через погіршення стану здоров'я на швидкій відвезли до лікарень дев'ять гірників, які брали участь у страйку. До акції протесту гірників КЗРК погрожують приєднатися з 29 вересня 2020 року залізничники Криворізького локомотивного депо.

Тим часом, в Сумах страйкують три сотні працівників заводу провідних і обважнених бурильних труб. Вимоги ті ж: виплати заробітної плати.

Погрожують почати довгострокову акцію протесту з перекриттям автотрас фермери в Одеській області (Кілійський район). Люди обурені повною байдужістю влади до того, що сільське господарство півдня України позбавлено державної підтримки, яка так необхідна тут в зв'язку з жахливою засухою вже другий рік.

Нагадаємо, раніше артистизм і красномовство не допомогли народному депутату, більш відомому, як Юзик з Кварталу, заспокоїти мітингуючих співробітників КЗРК. Як поводився Юрій Корявченков серед обурених працівників комбінату?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ