Today.ua

В Україні настає новий етап ослаблення карантину: що дозволять на цей раз

У МОЗ анонсували черговий етап виходу України з карантину. Коронавірус потроху відступає, країна повертається у звичне життєве русло. Однак при цьому вводяться нові правила. Що запрацює з 1 червня 2020 року і з якими нововведеннями?

Подробиці нового етапу ослаблення карантинних протиепідемічних заходів, введених в Україні через масове зараження громадян коронавірусом, розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Стартує новий етап ослаблення карантину 1 червня, розповів Віктор Ляшко на брифінгу. Згідно з планами уряду, в цей день почнуть відкривати свої двері перед відвідувачами спортзали й басейни, деякі освітні центри. Крім того, будуть частково відновлені залізничні перевезення.

Співробітник Міністерства охорони здоров'я підкреслив, що пом'якшення карантину почнеться тільки в тому випадку, якщо «будуть досягнуті певні індикатори епідемічної ситуації»

За словами Віктора Ляшка, в освітніх групах має бути не більше десяти осіб. В басейнах і спортзалах також повинні будуть дотримуватися найсуворіших протиепідеміологічних правил, які вже майже підготували в МОЗ.

[embed]https://www.facebook.com/moz.ukr/videos/582153216039529[/embed]

Також планується з 1 червня 2020 відновити залізничні та автоперевезення пасажирів.

До повноцінного режиму роботи незабаром мають повернутися ресторани та кафе. Правда, не з 1 червня, а з 10-го. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що карантинні заходи в Україні продовжили до 22 червня 2020 року. Чому прийнято таке рішення, і чим це загрожує українцям?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ