Today.ua

В Україні готуються до нового етапу ослаблення карантину: що дозволять з 5 червня

Українців найближчим часом чекає радісна новина. З 5 червня 2020 в більшості регіонів країни буде значно ослаблений карантин, введений з причини спалаху захворюваності коронавірусною інфекцією. Що ж дозволять на цей раз?

Сміливо плануйте на 5 червня похід у ресторан або кафе на вечерю. З цього дня вам не доведеться сидіти на вулиці під парасолькою або навісом. Закладам громадського харчування дозволили обслуговувати клієнтів безпосередньо в залах.

У той же час, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на засіданні Кабінету міністрів уточнив, що кафе та ресторани будуть зобов'язані дотримуватися раніше встановлених урядом країни протиепідемічних правил обслуговування відвідувачів і приготування їжі.

Хороші новини чекають також людей, які досягли 60-річного віку. З 5 червня їм дозволено буде не дотримуватися суворого режиму самоізоляції.

Знімуть заборони також з проведення релігійних заходів. Церковні служби будуть проходити на вулиці біля храму, а люди повинні дотримуватися дистанції в 1,5 метра один від одного. Якщо є можливість розподілити так, щоб на 5 кв. м. було не більше 1 людини, то службу дозволяється проводити всередині храму.

З 5 червня дозволяється перевозити до 4 осіб в автомобілях, без урахування водія.

Авіасполучення в межах України також буде відновлено з 5 червня, міжнародне – не раніше ніж з 15 червня 2020 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Володимир Зеленський видав указ про святкування в Україні нового свята. Що будемо відзначати усією країною 19 червня 2020 року?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ