Today.ua

У синьо-жовтій сукні: дівчина з Маріуполя прикрасила червону доріжку Венеціанського кінофестивалю

У рамках Венеціанського кінофестивалю відбувся показ нового фільму американського режисера Євгена Афінеєвського. Уродженець Казані, який емігрував до США, зняв ще один фільм про боротьбу українського народу за свою незалежність та свободу.

Творець картини "Зима у вогні" про українську Революцію гідності, яка отримала приз глядацьких симпатій за найкращий документальний фільм на кінофестивалі в Торонто, презентував новий проект "Свобода у вогні".

На червоній килимовій доріжці 49-річний режисер з'явився з Ганною Зайцевою – дівчиною, яка змогла врятуватися з Азовсталі у Маріуполі, допомогти батькам та маленькому синові. Вона не побоялася взяти участь у проекті, попри те, що її чоловік досі перебуває у полоні. У проекті також знялася кореспондентка ТСН Наталія Нагорна, яка стала однією із героїнь проекту. Українська журналістка розповідає про війну Росії проти України протягом восьми років і невпинно продовжує закликати мир, допомагати українцям у їхній боротьбі.

"Мені дуже важливо, щоб голос України чули у світі. У документальному фільмі я говорю українською мовою. Зараз це мова, за яку на тимчасово окупованих Росією українських територіях можна втратити життя. І це мова, за яку кожен українець готовий віддати своє життя" , – зазначила журналістка.

Євген Афінеєвський, Ганна Зайцева та Наталія Нагорна вийшли на червону килимову доріжку разом із супермоделлю Аліною Байковою та директором Венеціанського кінофестивалю Альберто Барбера. Українки одяглися у кольори українського прапора. Кореспондентка обрала сукню-вишиванку, доповнивши образ жовтими кедами, а Ганна одягла облягаючу синю сукню з жовтими квітами. А ось українська модель справила неоднозначне враження на публіку, вибравши прозору сукню.

"Яка Наталя красива, неможливо відірватися", "А гола це так треба? Жесть", "У червоному красива дівчина, але ліфчик забула надіти", "Красуні, розумнички, вчора бачила фільм, стільки емоцій", "А гола і ніби мертва, то модель? Вона шо робот, моторошна якась і не щира", - пишуть користувачі.

Нагадаємо, 61-річна британська актриса Тільда Свінтон пофарбувала волосся у колір українського прапора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ