Today.ua

В Одесі прогримів потужний вибух на нафтозаводі: можливі жертви

На території одеського нафтопереробного заводу в ніч на 28 серпня прогримів потужний вибух. Повідомлення до служби порятунку «101» про загоряння трансформаторної підстанції на території заводу за адресою: м Одеса, вул. Шкодова гора, 1, надійшло в 00:12.

У розташованому поруч з заводом житловому секторі пропала електрика в будинках. Очевидці повідомляють про яскравий спалах і сильний гуркіт в районі електропідстанції заводу. Далі в тому ж місці почалася сильна пожежа.

Вибух був настільки потужним, що його чули навіть у віддалених від заводу районах: на вулиці Балківській і на Молдаванці. За уточненими даними місцевих ЗМІ, на території нафтопереробного заводу в Одесі вибухнула трансформаторна підстанція. На місце події прибули карети швидкої допомоги і співробітники ГСЧС. Під'їзди до заводу перекриті.

Варто відзначити, що одеський нафтопереробний завод давно не функціонує. Зате на територію підприємства частенько проникають мисливці за металом. Їх головною метою є не тільки металобрухт, а й кабель, який вони вирізають під прикриттям ночі.

Вранці в п'ятницю, 28 серпня 2020 р, в ГСЧС повідомили, що постраждалих і жертв в результаті вибуху на закритому нафтопереробному заводі виявлено не було. По прибуттю на місце події рятувальники виявили загоряння в приміщенні трансформаторної підстанції, сухої трави і сміття, які знаходились на площі 500 квадратних метрів поблизу об'єкта.

Відзначимо, що нафтопереробний завод в Одесі був ще в недавньому минулому четвертим за потужністю в Україні і стратегічно важливим об'єктом для економіки держави. В експлуатацію підприємство було введено в 1938 році. У 2015-2016-му роках почалася процедура банкрутства підприємства. У березні 2019 го року завод перестав існувати. Інвентаризація була повністю завершена, потужності визнані такими, що втратили свою працездатність через неправильне консервування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії стався вибух газопроводу, за яким послідував наймасштабніший блекаут. Влада повідомляє про теракт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ