Today.ua

У лікарні Херсона масово звільнилися лікарі: головлікаря звинувачують в свавіллі

У центрі скандалу опинилася лікарня імені Тропіних в Херсоні. Там за указом головлікаря було ліквідовано одразу два відділення, а лікарі і медичні працівники звільнені. Питання про свавілля головлікаря клініки підняв на позачерговій сесії херсонського міської ради депутат Єгор Устинов.

«Вашими руками були знищені в Тропіку ендокринологічне та фізіотерапевтичне відділення, повністю: звільнені всі фахівці. Мені цікаво, Ви куди плануєте ці приміщення здавати? Під приватні клініки знову або під аптеки?», - звернувся до головного лікаря Леоніда Ремиги депутат.

На захист Ремиги встав депутат херсонської міськради Михайло Лінецький. Він заявив, що Устинов влаштував безсоромний наклеп, насправді, всі лікарі на місці і продовжують працювати. Щоб перевірити інформацію, журналісти інтернет-ресурсу kherson.net.ua подзвонили в реєстратуру ендокринологічного відділення лікарні ім. Тропіних. Там відповіли, що «відділення не працює, а медперсонал звільнився в повному складі. Прийому немає»

Як розповіли джерела з лікарні ім. Тропіних, дані відділення були виділені для лікування хворих на коронавірус. З цієї причини всіх пацієнтів виписали додому, а лікарям урізали зарплати до 3000 гривень. Це і стало причиною того, що всі співробітники даних відділень написали заяви про звільнення.

Відзначається, що після звільнення лікарів цілий поверх лікарні спорожнів, до сих пір туди ніхто не завозить обладнання для діагностики та лікування коронавіруса, ніхто там не обладнує спеціальні бокси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні в середині осені очікується потужна хвиля коронавіруса. Лікарям доведеться вибирати, кого рятувати ...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ