Today.ua

Українцям поміняють паспорта: паперові книжечки виведуть з обслуговування

Верховна Рада України розгляне законопроект про припинення обслуговування в країні паперових паспортів-книжечок. На якнайшвидшому вирішенні даного питання наполягає Кабінет Міністрів.

Народний депутат від партії Європейської Солідарності, який відвідує засідання Уряду, розповів, що в новому законопроекті прописано обмеження по термінах дії.

Для громадян у віці від 16 до 25 років - до дня досягнення особою 25-річного віку;

Для осіб у віці від 25 до 45 років - до дня досягнення особою 45-річного віку, Але за умови, що в паспорт була вклеєна нова фотографія по досягненні особою 25-річного віку до моменту вступу в силу цього закону. Якщо ж паспорт був оформлений в період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - повинна бути вклеєна нова фотографія при оформленні паспорта; Для осіб у віці від 45 років - паспорт-книжка буде діяти безстроково за умови, що до вступу в силу закону в документ вклеєна нова фотографія після досягнення особою 45-річного віку.

При наступній даті, коли потрібно вклеїти нове фото в документ, паперовий паспорт замінять на ID-карту.

У законопроекті також вказано, що без необхідності міняти паспорт не потрібно. Паперові книжечки будуть виводити з ужитку поступово.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні разом з паспортом будуть присвоювати офіційну електронну адресу. Для чого це робиться?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ