Today.ua

Зовнішня розвідка України виходить з угоди про співпрацю розвідслужб СНД

Служба зовнішньої розвідки України (СЗРУ) почала процедуру виходу з Угоди про принципи та основні напрямки співпраці органів безпеки і розвідувальних служб країн-учасниць СНД у сфері розвідувальної діяльності, яка діяла з 1992 року.

Головним завданням СЗРУ, яке поставив перед спецслужбою Президент України, має стати зведення до мінімуму впливу Росії під час майбутніх виборів президентських і парламентських виборів в Україні.

У Службі зовнішньої розвідки України вказується на те, що участь української розвідки в цьому договорі поряд з російськими спецслужбами є абсурдним, враховуючи збройну агресію Російської Федерації проти України, яка триває вже п'ятий рік.

"Українській розвідці достовірно відомо, що російські спецслужби ще в 2014 році направили потужний ресурс для недопущення виходу України з орбіти впливу Кремля. Все ясніше стає те, що відповідна масштабна операція здійснювалася спецслужбами РФ в Україні задовго до відкритого збройного нападу на нашу країну", - заявили у СЗРУ.

Також наголошується, що російські спецслужби поширили свою розвідувально-підривну діяльність не тільки на Україну, а й на країни - члени НАТО. Про що свідчать шпигунські скандали за участю російських агентів.

У Службі зовнішньої розвідки України заявили, що українські розвідники разом з партнерами по Євроатлантичному розвідувальному співтовариству продовжать виявляти і знешкоджувати шпигунів російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Департамент контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) володіє інформацією про російське громадянство дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Сергія Семочка Тетяни Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ