Today.ua

Україна і Туреччина разом відвоюють Крим: про що Зеленський домовився з Ердоганом

Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Туреччини висловив надію, що Анкара візьме на себе ключову роль у вирішенні питання деокупацію Кримського півострова. На що Реждеп Тайіп Ердоган великодушно погодився.

За словами Володимира Зеленського, починаючи з 2014-го року ні в Україні, ні в світі не було створено жодної платформи або робочої групи, яка б займалася вирішенням проблеми включеного Криму. З цієї причини, президент України запропонував створити «Кримську платформу», до якої може приєднатися Туреччина, а також представники Меджлісу.

«Нашим спільним завданням повинна бути напрацювання рішень для якнайшвидшого повернення Криму під контроль Української держави», - уточнив Володимир Зеленський мети створення Кримської платформи і додав, що Україна сподівається на серйозну допомогу Туреччині в цьому питанні. «Адже хіба можна щось вирішити без Туреччини в нашому регіоні? Звичайно, ні », - підкреслив український лідер. Пропозиція Зеленського було підтримано. Президент Туреччини наголосив також на важливості деокупацію окремих районів на Донбасі.

«Ми згодні продовжити докладати зусилля, спрямовані на деокупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також відновлення контролю України над окремими районами Донецької та Луганської областей України», - йдеться в заяві Реджепа Тайіпа Ердогана.

Нагадаємо, раніше стало відомо, з якою метою Володимир Зеленський затіяв опитування на місцевих виборах . Одне з питань виявився головним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ