Today.ua

Якими привілеями користується у в'язниці Зайцева, засуджена за загибель шести людей

Про те, як в Мережі з'явилися фото Олени Зайцевої, що влаштувала в Харкові страшне ДТП, розповіла начальник ПІЦ №79 Інна Мицюк. Чому ж насправді харківська «мажорка» засмагає за ґратами?

Засуджена на 10 років позбавлення волі за ДТП зі смертельним результатом Олена Зайцева відбуває покарання у Дніпропетровській області, в Покровському виправному центрі з полегшеними умовами утримання №79.

В даному центрі відбувають покарання жінки, засуджені до обмеження волі і позбавлення волі. За словами Інни Мицюк, у першій категорії жінок, які вчинили злочин з необережності, є багато різних поблажок. Їм дозволяється користуватися телефонами, вони навіть можуть вийти за територію ПВЦ, щоб пройтися по магазинах. Таких в даному центрі 73 людини.

Зайцева засуджена до ув'язнення з позбавленням волі. Таких жінок у Покровському центрі відбуває покарання шестеро, серед них і Зайцева. Ці ув'язнені перебувають в ізольованому секторі і ніяких поблажок у них немає.

Сфотографувати Зайцеву могли тільки жінки із сусіднього сектора, у них є мобільні телефони, і вони можуть вільно виходити в Інтернет.

Чому ж тоді Олена Зайцева в таких суворих умовах відбування покарання приймала сонячні ванни? Інна Мицюк розповіла, що засуджені з сектора позбавлених волі за бажанням можуть працювати разом з іншими. Наприклад, нещодавно дівчата шили маски і виконували складне замовлення з вишивкою. Зайцева не зобов'язана була працювати, але сама виявила бажання.

Відпочивала вона як раз в той час, коли замовлень, які б вони могли виконувати, не було, жінкам просто нічого було робити, тому вони вирішили позасмагати. При цьому, ніхто не «ублажає мажорку», підкреслила Інна Мицюк, Олена Зайцева, відбуває покарання нарівні з іншими і ніякими привілеями не користується.

Нагадаємо, раніше Мережу взірвали фотографії Олени Зайцевої, яка разом з іншою засудженою засмагала на сонці. Користувачі вирішили, що у «мажорки», яка збила на смерть п'ятьох людей (шостий помер у лікарні), багато грошей, тому вона і за ґратами почувається, як на курорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ