Гарбузова ікра з морквою - рецепт вітамінної намазки на хліб

Автор: Анастасия Березовская

Через часті вимкнення світла в Україні краще заготовити їжу, яку не потрібно розігрівати. Для цього чудово підійде гарбузова ікра з морквою, яку потрібно лише намазати на хліб. Такий перекус не тільки вгамує почуття голоду, а й зарядить організм вітамінами.

Гарбузова ікра з морквою - рецепт вітамінної намазки на хліб - today.ua

Гарбузова ікра з морквою - рецепт вітамінної намазки на хліб

Складові:

  • 300 г гарбуза
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 100 мл води
  • 2 зубчики часнику
  • 30 мл рослинної олії
  • Сіль на смак
  • Чорний мелений перець на смак
  • 1 ч. л. 9% оцту

Гарбузова ікра з морквою - рецепт вітамінної намазки на хліб

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

  1. Очищаємо гарбуз, не залишаючи білої шкірки, інакше ікра гірчитиме. Гарбуз нарізаємо великими кубиками.
  2. Очищаємо цибулю і крупно нарізаємо.
  3. Очищаємо моркву і нарізаємо дрібно, оскільки вона готуватиметься довше за інші продукти.
  4. У сотейнику або каструлі з товстим дном розігріваємо олію і додаємо нарізані інгредієнти. Обсмажуємо їх 10-15 хвилин, додаємо окріп і прикручуємо вогонь – варимо приблизно 10 хвилин.
  5. Додаємо сіль та перець. Дрібно нарізаємо часник і теж відправляємо до овочів.
  6. Готові овочі перебиваємо блендером чи подрібнюємо ступкою для пюре. Якщо ікру плануєте вживати відразу, то оцет додавати не потрібно.
  7. Якщо плануєте розлити по банках, то додаємо оцет, стерилізуємо тару і закручуємо кришки.

Пропонуємо вам також скуштувати смачні лаваші з різною начинкою – шеф-кухарі поділилися сімома найкращими топінгами без майонезу.