Сирно-гарбузову запіканку без борошна та манки можна приготувати як на сніданок, так і на вечерю, адже вона абсолютно нешкідлива для фігури. Ця сезонна страва з додаванням гарбуза приведе в захват усіх, а завдяки техніці приготування її з'їдять навіть діти, та ще й попросять добавки. У страви ніжна текстура, запіканка в міру солодка, а готується дуже просто.
Сирно-гарбузова запіканка без борошна та манки – рецепт
Складові:
- 600 г 9% сиру
- 1 пачка пудингу
- 600-700 г гарбуза
- 100 г цукру
- 3 яйця
- 100 г сметани
- 100 г ізюму
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Родзинки заливаємо окропом.
- Гарбуз вимиваємо, знімаємо шкірку та нарізаємо на кубики.
- Пересипаємо в сотейник, заливаємо однією склянкою води і тушкуємо під кришкою, поки гарбуз не стане м'яким.
- Сир змішуємо з цукром, сметаною, сіллю, сухим пудингом та яйцями. Перебиваємо все блендером до однорідної консистенції.
- З готового гарбуза зливаємо воду (можна її залишити як овочевий бульйон для приготування супу), і перебиваємо її блендером.
- Гарбузове пюре поступово вводимо у сирну масу.
- Форму, якщо потрібно, застилаємо пергаментом, виливаємо на дно трохи тіста, посипаємо родзинками, знову тісто, далі родзинки, і так доки не закінчаться інгредієнти.
- Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.
- Готову запіканку залишити остигати. А потім розрізати на квадратики та подавати до столу – можна з варенням чи медом.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати ніжні сирники із "секретним" осіннім інгредієнтом - рецепт смачного сніданку.