Today.ua

Сирно-гарбузова запіканка без борошна та манки – рецепт ніжної та простої страви на сніданок

Сирно-гарбузову запіканку без борошна та манки можна приготувати як на сніданок, так і на вечерю, адже вона абсолютно нешкідлива для фігури. Ця сезонна страва з додаванням гарбуза приведе в захват усіх, а завдяки техніці приготування її з'їдять навіть діти, та ще й попросять добавки. У страви ніжна текстура, запіканка в міру солодка, а готується дуже просто.

Сирно-гарбузова запіканка без борошна та манки – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Родзинки заливаємо окропом.
  2. Гарбуз вимиваємо, знімаємо шкірку та нарізаємо на кубики.
  3. Пересипаємо в сотейник, заливаємо однією склянкою води і тушкуємо під кришкою, поки гарбуз не стане м'яким.
  4. Сир змішуємо з цукром, сметаною, сіллю, сухим пудингом та яйцями. Перебиваємо все блендером до однорідної консистенції.
  5. З готового гарбуза зливаємо воду (можна її залишити як овочевий бульйон для приготування супу), і перебиваємо її блендером.
  6. Гарбузове пюре поступово вводимо у сирну масу.
  7. Форму, якщо потрібно, застилаємо пергаментом, виливаємо на дно трохи тіста, посипаємо родзинками, знову тісто, далі родзинки, і так доки не закінчаться інгредієнти.
  8. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.
  9. Готову запіканку залишити остигати. А потім розрізати на квадратики та подавати до столу – можна з варенням чи медом.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати ніжні сирники із "секретним" осіннім інгредієнтом - рецепт смачного сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ