Ця запіканка сподобається навіть тим, хто не любить сир. Вона ніжна і просто тане у роті. Діти та дорослі будуть у захваті. Її можна готувати на сніданок, полудень або подавати як десерт.
Сирна запіканка без борошна - рецепт
Перед приготуванням молочні продукти мають бути кімнатної температури. Тому потрібно відміряти потрібну кількість інгредієнтів та дістати їх за пару годин до приготування з холодильника.
Чим більша жирність у сиру, тим смачніше вийде запіканка. Якщо сир нежирний, у нього можна покласти пару ложок сметани, молока чи кефіру. Сир також краще або перетерти через сито або перебити блендером.
Інгредієнти (6 порцій):
- 500 г сиру
- 100 г манки
- 100 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 50 мл молока
- 2 яйця
- ванілін за смаком
Спосіб приготування:
- Яйця і цукор перемішати і збити блендером, до утворення стійких піків (пишної піни, де залишаються сліди від віночка).
- Додаємо в крем сир та молоко, збиваємо до однорідного стану.
- Додаємо розм'якшене вершкове масло і продовжуємо збивати.
- По трохи вводимо у суміш манку, перебиваючи блендером. Якщо тісто виходить занадто вологим, можна додати ще манки. Після цього залишаємо масу настоюватися на півгодини, щоб набрякла крупа.
- Після закінчення часу переливаємо тісто у форму і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом (+-)30 хвилин до рум'яної скоринки - час залежить від розміру форми та товщини запіканки (велика форма - тонка запіканка або маленька форма - товста запіканка).
Готово. Смачного.
Пропонуємо спробувати приготувати котлети де-воляй. Стало відомо, що француженки використовують замість фаршу для неповторного смаку страви.