Today.ua

Молода тушкована капуста з м'ясом: смак страви покращить кулінарна хитрість

Тушкована молода капуста з м'ясом виходить ще ніжнішою і соковитішою, ніж білокачанна. Смак простої страви покращить кулінарна хитрість.

Інгредієнти

Як готувати тушковану капусту

Спочатку вимийте м'ясо та овочі та наріжте. Капусту потрібно нашаткувати не надто дрібно, моркву – натерти на велику тертку, а цибулину – нарізати кубиком. М'ясо краще поділити на невеликі квадратні шматочки.

Обсмажте м'ясо на сковорідці з олією – до золотистої скоринки. Додайте цибулю з морквою, трохи цукру та перцю. Коли м'ясо з овочами будуть майже готові, покладіть їх у казан – разом із нашаткованою капустою та лавровим листком.

Томіть молоду капусту на невеликому вогні, часто помішуючи. Не потрібно накривати кришкою, тому що овоч дуже соковитий і дасть багато соку. Щоб не одержати варену страву, перші 15 хвилин потрібно випарювати зайву рідину.

Томатну пасту потрібно розвести в половині склянки окропу – разом із ложкою пшеничного борошна. Влийте воду з томатом і борошном у капусту, накрийте кришкою каструлю і доведіть до готовності на мінімальному вогні. Тушкована молода капуста з м'ясом вийде солодкуватою і дуже ніжною на смак.

За бажанням можна використовувати свіжі помідори та часник, а також коріандр – для різноманітності запаху та смаку. Готову страву можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як смачно приготувати тушковану капусту без м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ