Тушкована капуста – один із недорогих та смачних частування, який часто з'являється на обідньому столі українців. Є старовинний український рецепт, за яким страва готується із двома незвичайними інгредієнтами. Йдеться про шинку та яблука.
Тушковану капусту за оригінальним рецептом запропонував приготувати відомий шеф-кухар та блогер Анатолій Добровольський. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- велика капуста;
- 2 цибулини;
- 4-5 кислих яблук;
- 500-700 г шинки або буженини;
- 200 г вершкового масла;
- 0,5 ч. л. коріандру;
- 0,5 ч. л. меленої зіри;
- 1-1,5 л води чи бульйону;
- сіль, перець та лимонний сік за смаком;
- сметана та зелень для подачі.
Наріжте капусту - ножем або спеціальною шатківницею, після чого перекладіть в глибоку миску і розімніть руками, щоб овоч пустив сік. Яблука потрібно почистити та нарізати слайсами, відправити у воду та полити лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Наріжте шинку тонкими слайсами, а цибуля – кубиками. Розтопіть олію, вилийте на дно каструлі, засипте цибулю, а зверху - шар капусти, потім яблука, знову капуста, буженина та розтоплене масло. Шари потрібно чергувати, доки продукти не закінчаться.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Полийте капусту водою або бульйоном і тушкуйте протягом двох годин. Подавайте страву зі сметаною та зеленню.
Нагадаємо, як смачно приготувати цвітну капусту на обід чи вечерю. Секрет цікавого смаку – у клярі, до якого потрібно додати один несподіваний інгредієнт.