Today.ua

Тушкована капуста за старовинним українським рецептом: потрібно додати два секретні інгредієнти

Тушкована капуста – один із недорогих та смачних частування, який часто з'являється на обідньому столі українців. Є старовинний український рецепт, за яким страва готується із двома незвичайними інгредієнтами. Йдеться про шинку та яблука.

Тушковану капусту за оригінальним рецептом запропонував приготувати відомий шеф-кухар та блогер Анатолій Добровольський. Вам знадобляться такі інгредієнти:

Наріжте капусту - ножем або спеціальною шатківницею, після чого перекладіть в глибоку миску і розімніть руками, щоб овоч пустив сік. Яблука потрібно почистити та нарізати слайсами, відправити у воду та полити лимонним соком, щоб вони не потемніли.

Наріжте шинку тонкими слайсами, а цибуля – кубиками. Розтопіть олію, вилийте на дно каструлі, засипте цибулю, а зверху - шар капусти, потім яблука, знову капуста, буженина та розтоплене масло. Шари потрібно чергувати, доки продукти не закінчаться.

 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Anatoliy Dobrovolskiy (@dobrovolskiy_hchef)

Полийте капусту водою або бульйоном і тушкуйте протягом двох годин. Подавайте страву зі сметаною та зеленню.

Нагадаємо, як смачно приготувати цвітну капусту на обід чи вечерю. Секрет цікавого смаку – у клярі, до якого потрібно додати один несподіваний інгредієнт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ