Today.ua

Тушкована капуста на вечерю: смак і запах страви покращать два секретні інгредієнти

Тушкована капуста – повсякденна страва, яка часто з'являється на столах українців. Вона доступна та смачна, готується просто і досить швидко. Спробуйте покращити смак та запах двома секретними інгредієнтами.

Тушкована капуста не є частуванням для святкової вечері, але навіть нею можна здивувати гостей, якщо підійти творчо до готування. Професійні кухарі розповіли, як створити справжній кулінарний шедевр. Головне – не обмежуватись одним продуктом, а урізноманітнити страву цікавими смаковими акцентами.

Капуста в процесі приготування може видавати неприємний запах, особливо якщо тушкується немолодий овоч - з минулого врожаю. Щоб запобігти утворенню неприємних ароматів на кухні, додайте до страви суміш меду та гірчиці. Змішайте інгредієнти у рівних пропорціях, після чого додайте до них трохи води і розмішайте.

Густу суміш влийте в капусту і тушкуйте до готовності. Так вона не перетвориться на кашу, приємно пахнутиме і матиме солодкуватий смак, добре знайомий багатьом з дитинства. Мед внесе нотки пікантності, а гірчиця додасть гостроти.

Смак та запах тушкованої капусти покращать спеції

Кулінари також радять поекспериментувати зі спеціями. Не варто обмежуватися сіллю, перцем, цукром та паприкою. Додайте трохи коріандру та кардамону, які покращать смакові якості готової тушкованої капусти та подарують їй цікавий аромат. Ці добавки часто використовують у ресторанах, проте далеко не всі господині знають про цю хитрість.

Тушкована капуста з м'ясом або грибами вийде смачнішою, ніж без добавок. Однак у дієтичному варіанті можна покращити смак та колір страви одним інгредієнтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ