Тушкована капуста – дуже проста страва із доступних продуктів. Проте вона не завжди виходить такою, як ми її уявляємо. Ідеальна тушкована капуста повинна мати гарний оранжево-коричневий відтінок, бути не надто м'якою чи жорсткою. Кухарі порадили додавати під час приготування секретний інгредієнт.
У багатьох господарок тушкована капуста виходить занадто сухою або навпаки - надто водянистою. Кулінари розкрили секрет смачної страви. Виявляється, потрібно додати до неї трохи оцту. Він додасть оригінальну кислинку та розкриє смак страви.
На кілограм капусти потрібно взяти столову ложку оцту, можна використати яблучний. Його потрібно влити перед додаванням засмажки. Спочатку протушкуйте капусту, а приблизно за півгодини слід влити рідину.
Під час готування треба додавати томатну пасту або соєвий соус. Тоді капуста не залишиться блідою, а набуде яскравого відтінку. Оцет допоможе зберегти його - як у випадку із засмажкою для борщу.
Деякі кухарі додають до тушкованої капусти чорний перець, паприку, зелень та ароматні трави. Вони допомагають усунути неприємний запах, який може виникнути під час приготування. Трави можна додати у страву ще в сотейнику, а зелень – безпосередньо при подачі, щоб вона не підгоріла.
Важливо не переборщити з приправами, щоб не забити основний смак. Таке частування буде смачним та ситним навіть без м'яса.
Нагадаємо, як приготувати тушковану капусту по-турецьки– з незвичайним інгредієнтом.