Ідеальні пиріжки виходять м'якими як пух, ніжними та смачними. Багато що залежить від начинки, але головне - замісити вдале тісто. Щоб вироби довго не черствіли та залишалися свіжими, спробуйте додати один із трьох інгредієнтів.
Пиріжки – ситна випічка, яка ідеально підходить в якості основного прийому їжі, так і для перекушування. Однак вироби домашнього приготування не містять добавок, тому швидко черствіють. Стало відомо, як уникнути цього.
Картопля
Картоплю у сирому вигляді не можна додавати в тісто. Її спочатку потрібно відварити та збити в блендері до однорідності. Готове пюре без грудочок додають у тісто. Орієнтовна пропорція – 2-3 картоплини на 500 г пшеничного борошна.
Вся справа в тому, що у коренеплодах міститься крохмаль, який допоможе тісту стати легким і пишним. Пиріжки залишатимуться свіжими й наступного дня.
Картопляний крохмаль
Можна зробити простіше і відразу додати в тісто готовий крохмаль. Проте не у сухому вигляді. Спочатку його потрібно розвести у невеликій кількості води. Використовуйте пропорцію: по столовій ложці картопляного або кукурудзяного крохмалю на 4 склянки борошна.
Тісто з додаванням крохмалю також виходить м'яким та повітряним. Пиріжки на ньому довго не черствітимуть.
Картопляний відвар
Можна зробити ще простіше і використовувати для приготування випічки картопляний відвар, який залишився при варінні пюре. Відокремте готові овочі і готуйте дріжджову опару на теплій рідині, що залишилася в каструлі.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, як приготувати смажені пиріжки без яєць та молока.