Today.ua

Торт «Наполеон» без випічки: рецепт ніжного десерту з секретним інгредієнтом

Щоб приготувати цей смачний і неповторно ніжний торт «Наполеон», вам не знадобиться покупне листкове тісто або готове печиво.

Торт «Наполеон» без випічки

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

У каструльці з товстим дном змішати яйце, крохмаль, цукор, ваніль, цедру половини лимона. Тонкою цівкою влити молоко при постійному помішуванні. Рідина повинна бути однорідної консистенції. Якщо є необхідність, можна збити міксером.

Поставити ємність на повільний вогонь і варити до загусання, безперервно помішуючи лопаткою. Готовий крем зняти з вогню, дати охолонути хвилин 10, потім у гарячу масу додати вершкове масло.

Тонкий лаваш нарізати квадратиками розміром 15 на 15 см. Горіхи подрібнити качалкою.

Збирати торт найкраще в роз'ємній формі або можна використовувати звичайну, попередньо вистеливши дно і бортики харчовою плівкою.

Дно форми викласти лавашем, змастити кремом і посипати горіхами, потім знову: лаваш, крем, горіхи. Продовжувати поки продукти не закінчаться.

Готовий торт поставити в холодильник на кілька годин. Потім дістати «Наполеон» з форми на велике блюдо, посипати горіхами і прикрасити за бажанням.

Приємного апетиту!

Пропонуємо також поповнити свою домашню кулінарну книгу ще одним рецептом десерту без випічки. Приготування сирного торта займе у вас не більше півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ