Торт “Наполеон“ без випічки: к приготувати десерт нашвидкуруч

Автор: Леся Ловіцька

Торт "Наполеон" давно став одним із найпопулярніших і найулюбленіших десертів. Зазвичай він готується досить довго. Спробуйте максимально швидкий рецепт – без випікання коржів. Частування буде готове вже за 20-25 хвилин.

Торт “Наполеон“ без випічки: к приготувати десерт нашвидкуруч  - today.ua

Щоб зробити максимально швидкий, але не менш смачний Наполеон, не потрібно довго возитися з тістом. Можна купити листкове у найближчому магазині. Найпростішим рецептом поділилася відома кулінарна блогерка Аліна FooDee.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 400 г листкового тіста;
  • 500 мл молока;
  • 150 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 150 г згущеного молока;
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • 10 г ванільного цукру;
  • цукрова пудра.

Візьміть шар листкового тіста, розморозьте його та розріжте на тонкі смужки. Застеліть лист пергаментом і перекладіть їх, після чого випікайте близько 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Потрібно орієнтуватися на свою духовку – часу може знадобитись трохи більше. Головне – щоб палички вийшли повністю сухими та рум'яними.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Паралельно потрібно приготувати крем. Для цього збийте яйця з цукром та кукурудзяним крохмалем. Додайте тепле молоко та перемішайте до однорідного стану. Крем потрібно поставити на вогонь та постійно помішувати, щоб не утворилися грудочки. Коли він закипить, швидко перемішайте віночком протягом хвилини і зніміть з вогню, а потім охолодіть до кімнатної температури.

Розм'якшене вершкове масло потрібно збити міксером з ванільним цукром і згущеним молоком. Далі з'єднайте масу із заварним кремом і збийте.

Торт “Наполеон“ без випічки: к приготувати десерт нашвидкуруч

Декілька запечених паличок слід залишити для посипки "Наполеона". Розстеліть харчову плівку і викладайте крем та палички з тіста, чергуючи їх, доки не закінчаться. Загорніть торт у плівку та відправте в холодильник на 8-12 годин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Перед подачею "Наполеон" потрібно посипати крихтами із тіста та цукровою пудрою. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати торт "Медовик" на сковороді - за найшвидшим рецептом.