Якщо ви вирішили запастися великою кількістю їжі в надії, що зможете її заморозити і таким чином продовжити термін придатності, то будьте обережні! Деякі продукти харчування заборонено поміщати в морозильну камеру.
Картопля
Заморожувати сиру картоплю недоцільно. При сильному охолодженні крохмаль, що міститься в овочі, стає твердим. Приготувати пюре або додати в суп таку картоплю – це зіпсувати страву.
Яйця
Сирі яйця після попадання в морозилку тріскаються через те, що білок і жовток збільшуються в розмірах. При розморожуванні з'ясується ще один мінус такого зберігання яєць – білок і жовток втратять свій звичний смак.
Консерви
М'ясо, риба або овочі в жерстяних банках приготовлені таким чином, що можуть не псуватися роками. З цієї причини немає сенсу тримати їх в морозильній камері. До того ж, після розморожування вміст консерви стане м'яким і несмачним. Продукт буде зіпсований.
Магазинне молоко
Заморожувати домашнє коров'яче молоко можна і навіть потрібно. Так зберігаються корисні властивості продукту і не змінюється ні смак, ні консистенція. Але молоко з магазину при заморожуванні розшаровується, тому не варто його зберігати в морозилці.
Цибуля і часник
Гострий смак, аромат, корисні властивості цибулі і часнику повністю втрачаються, якщо їх піддати впливу низьких температур. Після відтаювання овочі стануть м'якими і абсолютно непридатними для використання в приготуванні їжі.
Нагадаємо, раніше фахівці назвали продукти харчування, які категорично не підходять для приготування в мультиварці, оскільки при такому способі обробки вони втрачають всі свої цінні якості.