Today.ua

Топ-4 популярні закуски, які не можна вживати разом із алкоголем

Вчені з'ясували, що похмілля та погане самопочуття після вечірки, не завжди через кількість випитого алкоголю. Найчастіше нудота виникає через те, що ми їмо під час. Медики назвали 4 популярні закуски, які не можна вживати з міцними напоями.

Що не можна їсти з алкоголем?

Снеки та солона їжа

Популяризація чіпсів, горішків, піци, картоплі фрі, маринованих грибів, огірків та помідорів, бургерів, які найчастіше подають на стіл на вечірці до пива чи міцнішого алкоголю – невірний крок. Все це стереотипи, багато з яких подано нам через рекламу.

Справа в тому, що сіль, яка міститься в цих продуктах, викликає спрагу. Через це людина п'є більше. До того ж сіль затримує воду в організмі, і як результат – на ранок набряки та головний біль. А ось жирна їжа ще й до всього посилює навантаження на роботу травної системи, підшлункової та печінки – як результат, тяжкість та нудота.

Натомість краще приготувати звичайну домашню нежирну їжу - варену, запечену або тушковану рибу чи м'ясо, картоплю з овочами. Горішки ніхто не забороняв, але краще взяти несолоні та злегка обсмажити їх на сухій сковороді.

Зелений салат

Здавалося б, некалорійна у звичайному житті корисна страва, але зовсім несумісна з алкоголем. Справа в тому, що заїсти алкоголь салатом – це те саме, що пити на голодний шлунок. Як результат – сильне сп'яніння та похмілля на ранок.

Але це не означає, що усі салати під забороною. Ні. У салаті має бути нежирне м'ясо чи риба. Але не повинно бути майонезу, а ось оливкова олія – те, що потрібно. Вінегрет - чудовий варіант для закуски, так як у ньому є картопля, квашена капуста та олія.

Солодощі

Багато хто любить до вина, віскі чи коньяку плитку шоколаду чи упаковку цукерок. Однак алкоголь та солодощі – несумісні речі, які дають величезне навантаження на організм. Насамперед травна система бореться з усіма з'їденими вуглеводами, а алкоголь у цей час залишається недоторканим. Через це людина швидше п'яніє і вранці їй не поздоровиться. А якщо десерт з кремом, то є всі шанси отримати отруєння.

Найкраще алкоголь не закусувати солодким, але якщо дуже хочеться, то взяти, наприклад, пастилу чи мармелад, або ж намазати на крекери вершковий сир.

Солодкі фрукти

Багато хто з нас дуже любить випити вина або шампанського з фруктовою нарізкою, але все це може призвести до отруєння, оскільки, знову ж таки, організм знову кине всі сили на переробку вуглеводів, що потрапили в організм.

Найкраще обирати для закуски несолодкі фрукти – зелені яблука, гранат, апельсини та лимон. Але ідеальний варіант – все ж таки сири.

Нагадаємо, названо чотири види продуктів, які заважають схуднути після 40 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ