Досвідчені шеф-кухарі поділилися секретом, з якого м'яса найкраще готувати шашлик. Страва вийде справді ідеальною.
Яка частина свинини ідеально підходить для шашлику?
Найчастіше в магазині або на ринку можна зустріти свинячу шийку, ніжку, корейку, реберця, лопатку, карбонад, окіст, вирізку та грудинку. Але з цього переліку найбільше підходить карбонад, шийка, окіст, корейка або вирізка. Але чому?
Шашлик зі свинячої шийки вийде як із картинки. Він буде не тільки красивим, але ще й смачним, а завдяки невеликому прошарку жиру, який розтоплюється в процесі приготування, страва матиме красиву золоту скоринку. Маринад потрібно обирати максимально простий з мінімуму інгредієнтів та без оцту (!).
Свинячий окіст також часто рекомендують для шашлику, але він вийде жорсткуватим. Щоб цього уникнути потрібно взяти частину із салом, тоді страва буде ніжною.
Шашлик з карбонату теж вийде досить соковитим та ніжним на смак. Цю частину свинини бажано брати з прошарком сала, який топиться і не дасть м'ясу висохнути. Найчастіше карбонат маринують у майонезі.
Шашлик з корейки буде ніжним, але мінус у цій частині свинини в тому, що в ній забагато сала. Єдиний вихід зрізати це місце, але для чого переплачувати гроші.
Найбільш ніжним м'ясом зі всієї свинини є вирізка. З неї виходить чудовий шашлик, але єдиний мінус - блюдо треба з'їсти відразу і бажано ще теплим, бо коли м'ясо охолоне воно стане жорсткішим.
Нагадаємо, названо три популярні продукти, в яких не можна маринувати м'ясо - шашлик стане отрутою.