Топ-4 алкогольних напої, які руйнують печінку сильніше інших видів спиртного

Автор: Шевченко Лилия

Рейтинг чотирьох найбільш небезпечних та руйнівних для здоров'я печінки напоїв був складений на основі досліджень вчених. Факт надмірної шкоди даних видів алкоголю науково доведений.

Топ-4 алкогольних напої, які руйнують печінку сильніше інших видів спиртного - today.ua

1. Коньяк

В процесі приготування в коньяку утворюються сивушні масла. Це дуже токсичні для печінки і всього організму речовини. Причому, під час витримки напою, коли він набуває свої тонкі смакові якості, кількість сивушних масел в його складі швидко зростає і доходить до неймовірних показників.

2. Самогон

Домашній самогонний апарат – це машина з виробництва токсичного для організму людини напою. Багато людей абсолютно не знайомі з технологією виробництва спиртовмісного самогону, використовують неякісні інгредієнти. Все це разом породжує справжню руйнівну бомбу для печінки.

Топ-4 алкогольних напої, які руйнують печінку сильніше інших видів спиртного3. Настоянки на спирту

Настоювати в народі люблять все підряд: від зборів цілющих трав до ягід і фруктів. У результаті виходить смачний і не дуже міцний напій. В цьому і полягає його небезпека. Слабкі «градуси» приємний смак породжують бажання випити побільше. Це веде до високої концентрації отруйних речовин в крові людини, що руйнує не тільки печінку, але і весь організм.

Популярні зараз

Україна цьогоріч може залишитися без врожаю фруктів: в усьому винні бджоли

Українським біженцям у Німеччині скорочують готівкові виплати

Названо пенсії, які отримуватимуть українці з мінімальною та середньою зарплатою

У Раді готують нове підвищення пенсій українців: виплати зростуть до 60% від зарплати

4. Шампанське

Можливо, зараз ви здивуєтеся, але так, шампанське теж відноситься до одних з найбільш шкідливих і небезпечних для здоров'я печінки алкогольних напоїв.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

«Бульбашки» - це ні що інше, як вуглекислий газ, що прискорює всмоктування етанолу в кров. Коли людина випиває келих шампанського,  кров починає циркулювати швидше. У цей момент печінка працює в посиленому режимі, що й веде до її руйнування.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, з якими напоями заборонено і дуже небезпечно поєднувати алкоголь. Це варто знати кожному!