З дитинства нас вчили, що каші – винятково корисний для здоров'я продукт харчування. Однак, як виявилося, деякі зі звичних круп – чиста отрута для людини!
Часте вживання в їжу каш, про які мова піде нижче, спроможні завдати більше шкоди організму дорослого або дитини, ніж користі. Щоб не стати жертвою власних помилок, необхідно знати, які каші вважають найбільш шкідливими для здоров'я.
Манна каша
Вітамінів, мінералів, білка в манній каші міститься мізерно мало. Дуже багато в манці глютену, який у великих кількостях здатний викликати в організмі людини схильність до різноманітних алергічних реакцій. Манна каша багата на фітинову кислоту, яка не дозволяє організму засвоїти продукт.
Рисова каша
Білий шліфований рис – ще один не самий корисний для нашого здоров'я продукт харчування. Він викликає схильність до цукрового діабету, підриває роботу ендокринної системи і виводить з організму вітаміни та мікроелементи. Дієтологи рекомендують їсти рисову кашу не частіше одного разу в тиждень, а то і рідше.
Популярні зараз
В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони
Вівсянка, сер!
Небезпечною для організму є вівсянка швидкого приготування. За зручність у вигляді «залив окропом і з'їв» доведеться розплачуватися здоров'ям. Так, вівсяні пластівці швидкого приготування (які не треба варити) втрачають властивість поліпшувати обмін речовин і налагоджувати травлення. Навіть насититися, щоб не відчувати голоду через пару годин, у вас не вийде. Дуже скоро після сніданку вівсянкою ви знову захочете їсти.
Дізнайтеся також, як правильно готувати гречану кашу, щоб вона принесла організму максимальну користь.