Сирники вибирають багато господинь як сніданок або корисний десерт до чаю для всієї родини. Є безліч рецептів цієї страви, а ми пропонуємо найлегший і швидкий з них. До того ж він настільки простий, що сирники виходять завжди і в будь-якої господині – з досвідом чи без.
Сирники з манкою – рецепт
У рецепті немає борошна, замість нього йде манна крупа. Борошно використовується лише для паніровки. Наприкінці приготування смажені сирники викладаються на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
Інгредієнт:
- 1 кг сухого домашнього сиру
- Яйце
- 100 г цукру
- 70 г манки
- 1 ст. л. сметани
- Рослинна олія для смаження
- Борошно для паніровки
Спосіб приготування:
- У мисці сир змішуємо з цукром, манкою, сметаною. Вбиваємо яйце і добре перемішуємо – можна руками.
- З тіста робимо кружечки. За допомогою ножа чи спеціальної форми формуємо товсті сирники.
- На сковороді розігріваємо олію, вогонь залишаємо сильніше середнього, і обсмажуємо сирники з двох боків до золотистої скоринки.
- Викладаємо сирники на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
- Подавати можна як теплими, так і холодними. Можна посипати цукровою пудрою, корицею, кокосовою стружкою, подавати зі сметаною, варенням чи медом.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати нестандартний рецепт шарлотки з яблуками, горіхами та родзинками – мінімум тіста, максимум начинки.