Італійський десерт Тірамісу не менш знаменитий, ніж паста і піца. Як і більшість національних страв Італії Тірамісу готується просто і швидко. Якщо ви теж обожнюєте ласувати цим чудовим десертом, то пора б уже навчитися готувати його самостійно. І рідних порадуєте, і бюджет збережете.
Італійський Тірамісу: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 500 г вершкового сиру Маскарпоне
300 г печива Савоярді
1 чашка кави еспрессо
1 плитка гіркого шоколаду
5 столових ложок цукрової пудри
Щіпка ванілі
Спосіб приготування:
1. Насамперед займемося кремом. Маскарпоне або будь-який інший вершковий сир перекладіть в глибоку миску, додайте ваніль і цукрову пудру. Збийте міксером на високих обертах до отримання пишної і повітряної маси.
2. Зваріть каву еспрессо.
3. Приготуйте роз'ємну форму для випічки, дно і боки злегка змастіть рослинною олією і викладіть харчовою плівкою.
4. Печиво швидко умочіть в каві і щільно укладіть першим шаром на дно форми. Потім змастіть вершковим кремом. Знову шар печива і крем... Не тримайте довго Савоярді в напої, інакше печиво розмокне в кашу.
5. Верх десерту змастіть кремом, посипте тертим на дрібній тертці чорним шоколадом.
6. Накрийте форму з десертом харчовою плівкою і поставте в холодильник на пару годин.
7. Тірамісу вийміть з форми, наріжте на порційні шматочки і кличте всіх до столу.
Приємного чаювання!
Якщо ви любите ніжні і легкі десерти, то торт «Пташине молоко» без випічки, напевно, вам доведеться до смаку.