Today.ua

Ситний криворізький борщ, який можна їсти холодним: рецепт пісної страви на обід

Україна багата на різні рецепти борщу. В умовах війни та на фоні відключень електроенергії не всі мають можливість розігріти їжу, коли того хочеться. Велика кількість українців раніше замінили газові плитки на електричні, а тому для них зараз приготування їжі є проблемою. Однак якщо світло вмикають по годинах, є можливість приготувати криворізький пісний борщ, який потім можна їсти холодним.

Криворізький борщ, який можна їсти холодним – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Квасолю перед приготуванням потрібно замочити на кілька годин, краще на ніч.
  2. Ставимо квасолю на вогонь і готуємо кілька годин. Перевірити готовність, можна діставши одну штучку і розім'явши вилкою чи пальцями. Боб повинен бути м'яким, але не розваритися. Залишаємо квасолю у відварі.
  3. Картоплю нарізаємо кубиками. Перець – соломкою. Корінь петрушки – на кілька шматочків. Моркву та буряк – соломкою.
  4. Нарізаємо цибулю невеликими кубиками та обсмажуємо на слабкому вогні до прозорості.
  5. На іншій сковороді розігріваємо рослинну олію, додаємо томатну пасту та оцет - тушкуємо 10-15 хвилин до напівготовності. Додаємо моркву та обсмажуємо ще 5-7 хвилин. Солимо і перчимо.
  6. Три літри води закип'ятити, додати картоплю та капусту - варити 10-15 хвилин. Додаємо квасолю з відваром, перець, буряк, моркву, корінь петрушки та цибулю.
  7. Борошно пасеруємо на сковороді, розбавивши невеликою кількістю води, додаємо в каструлю - готуємо 5-7 хвилин.
  8. Під кінець солимо і перчимо блюдо.
  9. Подаємо гарячим або холодним зі сметаною та дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати три намазки на хліб, якщо вимкнули світло, і немає можливості готувати – смачно та швидко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ