Today.ua

Сирники, як у ресторані: п'ять секретів соковитого десерту з рум'яною скоринкою

Сирники часто подають до чаю або кави на сніданок, це один із найпопулярніших десертів. Вироби не завжди виходять такими, як у ресторані – з рум'яною скоринкою та соковиті всередині. Є п'ять кулінарних секретів, які допоможуть створити блюдо еталонної якості.

Щоб сирники вийшли ідеальними, потрібно скористатися хитрощами досвідчених кухарів. Вони радять використовувати сир з високим відсотком жирності. Так тісто вийде більш еластичним і ніжним, добре вбиратиме борошно. Якщо використовувати знежирений сир, вироби будуть сухими.

Сир потрібно обов'язково протерти через сито або перебити в блендері, щоб досягти його однорідності. Борошно обов'язково потрібно просіяти. Тоді сирники будуть особливо ніжними та повітряними, як у хорошій кав'ярні.

Сирники іноді розвалюються під час смаження на сковороді. Щоб цього не сталося, спробуйте додавати у тісто тільки жовтки.

Сирники не можна одразу відправляти на сковороду. Важливо витримати тісто 15-30 хвилин у холодильнику і лише потім приступати до заготовок. Так сирна маса стане щільнішою і зможе краще тримати форму.

Для приготування сирників потрібно використовувати сковороду з товстими стінками та антипригарним покриттям. Обсмажуйте їх на помірному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку. Важливо досягти золотистої скоринки, а не повної готовності. Потім відправте сирники в розігріту духовку або мікрохвильову піч на п'ять хвилин.

Нагадаємо, про рецепт знаменитого львівського сирника. Традиційний український десерт готується за старовинним рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ