Today.ua

Сирники як у ресторані: який інгредієнт додасть їм соковистості та особливого смаку

Сирники можна готувати за класичним рецептом. Однак оригінальні добавки допоможуть урізноманітнити смак, зробити його більш вираженим та цікавим. Щоб вироби виявилися соковитими та рум'яними, спробуйте використати особливий інгредієнт.

Сирники зазвичай готуються із кисломолочного сиру, яєць та борошна або манки з додаванням солі та цукру. Але щоб отримати справжній кулінарний шедевр, потрібно урізноманітнити склад тесту солодкими компонентами. Найбільш вдале поєднання буде з бананами, шоколадом та яблуками.

Якщо додати яблука, сирники отримають незвичайний кисло-солодкий смак і ніжну вологу структуру.

Перетріть сир з цукром, яйцем, додайте дрібку солі, просіяне борошно або манку. Потім потрібно промити яблука, очистити їх від шкірки та натерти на крупній тертці.

Використовуйте таку пропорцію: на 500 г кисломолочного сиру потрібно взяти два яйця, 5 солових ложок пшеничного борошна та 3 столові ложки цукру.

Перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану, сформуйте кульки невеликого розміру і притисніть їх, надавши форму шайбочок.

Розігрійте в сковороді з антипригарним покриттям рафіновану олію (можна використовувати кокосову) і відправте сирники смажитися на середньому вогні. Коли одна сторона підрум'яниться, переверніть вироби на другу та зачекайте утворення золотистої скоринки.

Подавайте сирники зі сметаною чи варенням. Вони чудово поєднуються із чаєм чи кавою. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати знаменитий львівський сирник – традиційний український десерт за старовинним рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ