Часто хочеться з'їсти якусь легку та низькокалорійну страву. Спробуйте приготувати ароматний та вітамінний буряковий салат по-польськи.
Взимку свіжих овочів мало, а ціни на тепличні кусаються. Відмінний варіант вживати сезонні овочі - буряк, капусту, моркву та картоплю. Відомий польський шеф-кухар Радослав Ратай поділився своїм оригінальним рецептом. Він запропонував приготувати буряковий салат, який допоможе наситити організм корисними речовинами. Вам знадобляться:
- 200 г буряка;
- 50 г свіжого огірка;
- 70 г сиру фета;
- 100 мл яблучного соку;
- 1 г агару або 2 г желатину;
- 10 мл оливкової олії;
- сіль, перець, мед, кінза, цибуля, сік лимону або лайма за смаком.
Спочатку потрібно добре промити та відварити буряк до готовності. Потім наріжте його на тонкі слайси, розкладіть один на одного. Приправте сіллю, перцем, медом та соком лайма чи лимона, після чого заверніть у рулет.
Наріжте свіжий огірок кубиками чи соломкою, посоліть, додайте трохи цибулі та оливкову олію. Відправте овоч на тарілку, а зверху розмістіть буряковий рулет.
Салат можна прикрасити кінзою та яблучним желе. Щоб приготувати його, потрібно закип'ятити яблучний сік, додати агар. Потім треба перемішати та охолодити суміш, поки вона не застигне.
Нагадаємо про простий рецепт буряка по-корейськи. Закуска чудово поєднується з м'ясними та рибними стравами, а також з будь-яким гарніром.