Буряковий салат по-польськи: рецепт легкої та вітамінної страви

Автор: Леся Ловіцька

Часто хочеться з'їсти якусь легку та низькокалорійну страву. Спробуйте приготувати ароматний та вітамінний буряковий салат по-польськи.

Буряковий салат по-польськи: рецепт легкої та вітамінної страви  - today.ua

Взимку свіжих овочів мало, а ціни на тепличні кусаються. Відмінний варіант вживати сезонні овочі - буряк, капусту, моркву та картоплю. Відомий польський шеф-кухар Радослав Ратай поділився своїм оригінальним рецептом. Він запропонував приготувати буряковий салат, який допоможе наситити організм корисними речовинами. Вам знадобляться:

  • 200 г буряка;
  • 50 г свіжого огірка;
  • 70 г сиру фета;
  • 100 мл яблучного соку;
  • 1 г агару або 2 г желатину;
  • 10 мл оливкової олії;
  • сіль, перець, мед, кінза, цибуля, сік лимону або лайма за смаком.

Спочатку потрібно добре промити та відварити буряк до готовності. Потім наріжте його на тонкі слайси, розкладіть один на одного. Приправте сіллю, перцем, медом та соком лайма чи лимона, після чого заверніть у рулет.

Буряковий салат по-польськи: рецепт легкої та вітамінної страви

Популярні зараз

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

Наріжте свіжий огірок кубиками чи соломкою, посоліть, додайте трохи цибулі та оливкову олію. Відправте овоч на тарілку, а зверху розмістіть буряковий рулет.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Салат можна прикрасити кінзою та яблучним желе. Щоб приготувати його, потрібно закип'ятити яблучний сік, додати агар. Потім треба перемішати та охолодити суміш, поки вона не застигне.

Нагадаємо про простий рецепт буряка по-корейськи. Закуска чудово поєднується з м'ясними та рибними стравами, а також з будь-яким гарніром.