Today.ua

Буряк за 10 хвилин: як швидко приготувати овоч у мікрохвильовій печі, духовці або на плиті

Приготування буряків в умовах тотальної економії електроенергії може стати справжньою проблемою, особливо якщо у вас не газова плита. Досвідчені господині поділилися лайфхаками, як швидко приготувати буряки, використовуючи мікрохвильову піч, духовку чи плиту.

Найкраще для приготування вибирати коренеплоди однакового невеликого розміру. На них не повинно бути вм'ятин або тріщин.

Як швидко приготувати буряк у мікрохвильовій печі?

Готування може зайняти від 8 до 20 хвилин – все залежить від потужності мікрохвильової печі, а також від розміру коренеплоду. Для печі потужністю 1000 Вт і вище знадобиться лише 8-10 хвилин, щоб приготувати буряки невеликого розміру. При меншій потужності на це може піти до 20 хвилин.

Як приготувати буряки в духовці?

Це чудовий спосіб, якщо потрібно приготувати багато буряків. Для цього кожен коренеплід треба загорнути у фольгу, духовку розігріти до 190 градусів і випікати приблизно 20 хвилин - час залежить від розміру овочів.

Як швидко зварити буряк у каструлі?

Зазвичай на те, щоб відварити буряки потрібно близько двох годин, але досвідчені шеф-кухарі розповіли, як скоротити цей час до 45 хвилин. Плоди кидаємо в окріп, варимо 30-35 хвилин, знімаємо з вогню і опускаємо під струмінь холодної води хвилин на 15. Завдяки різкому перепаду температури овоч приготується швидше.

Нагадаємо, шеф-кухарі розповіли, які інгредієнти потрібно додати до заливної риби, щоб страва вийшла прозорою і точно застигла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ