Буряк по-корейськи – чудова зимова закуска, яка готується із найдоступніших інгредієнтів. Такий салат виходить гострим та пікантним на смак, а головне – зовсім недорогим. Він добре поєднується з м'ясними та рибними стравами, картопляним пюре та гречаною кашею.
По-корейськи частіше готують моркву, проте буряк поступається їй за смаком і кількістю вітамінів. Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 2 великі буряки;
- 1 ч. л. солі;
- 3 ст. л. цукру;
- 75 мл рафінованої рослинної олії;
- 5 зубчиків часнику;
- 3 ст. л. оцту 9%;
- 2 ч. л. чорного меленого перцю;
- 2 ч. л. меленого коріандру;
- мелений червоний перець – на кінчику ножа.
Натріть буряк на спеціальній тертці та відставте. В окремій ємності потрібно підготувати заправку. Для цього влийте олію, додайте сіль, цукор і спеції, розмішайте до однорідного стану і додайте оцет.
Часник слід почистити та пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Додайте в заливку, а потім перемішайте, щоб сухі компоненти повністю розчинилися.
Додайте заправку до буряків і обережно перемішайте руками. Не потрібно сильно м'яти овочі - якщо вони пустять багато соку, буряк залишиться сухим.
Поставте контейнер або банку з салатом у холодильник. Буряк по-корейськи буде готовий за 5-8 годин. Однак максимально добре він промаринується через добу. Під час подачі його можна посипати дрібно нарізаною зеленню або кунжутом. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати капусту по-корейськи - вона вийде набагато смачнішою, ніж та, що куплена в магазине.