На Закарпатті часто готують суп по-угорськи, який багатий на вітаміни. Це барвиста та апетитна страва, яка частіше з'являється на столі місцевих жителів у зимовий період. Її можна подати на обід для всієї родини.
Суп по-угорськи готується з м'ясом та квасолею. Запашне та ситне частування зігріє та додасть сил. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 0,5 кг свіжого м'яса;
- 30 г вершкового масла;
- корінь петрушки;
- шматочок селери;
- 2 цибулини;
- морква;
- болгарський перець;
- 150 г бекону;
- 300 г картоплі;
- 2 з. часнику;
- дрібка цукру;
- 2 ч. л. паприки;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 400 г відвареної квасолі;
- сіль та спеції за смаком (коріандр, орегано, паприка);
- свіжа зелень (краще петрушка).
Подрібніть м'ясо на шматочки та обсмажте їх на вершковому маслі на сильному вогні. Корінь петрушки, шматок селери та одну цибулину потрібно порізати дрібно, а болгарський перець – на брусочки. Тушкуйте їх під кришкою протягом семи хвилин.
Залийте м'ясо та овочі водою та варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин під кришкою.
Окремо потрібно подрібнити бекон і обсмажити разом із другою цибулиною та морквою до напівготовності. Картоплю потрібно нарізати великим кубиком і відправити в каструлю до м'яса та овочів.
Залишилось приготувати томатний соус. Для цього змішайте столову ложку томатної пасти з цукром, паприкою, коріандром, орегано та часником. Квасолю потрібно додати до соусу і тушкувати ще п'ять хвилин, після чого відправити в суп і варити ще п'ять хвилин.
Зібраний суп по-угорськи потрібно залишити на середньому вогні ще 15 хвилин, після чого посипати свіжою зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати суп по-французьки за простим рецептом.