Today.ua

Старять і підкреслюють недоліки шкіри: три найгірші зачіски для жінок старше 40 років

Вдалою зачіскою можна візуально прибрати 5-10 років, а ось невдала додасть віку, підкреслить зморшки та інші недоліки шкіри. Стилісти назвали три найгірші зачіски для жінок старше 40 років, яких краще уникати.

Немає однієї універсальної зачіски, яка б підійшла усім зрілим жінкам. Потрібно враховувати багато факторів, серед яких густота волосся, форма обличчя та кольоротип. Однак є три варіанти, які найчастіше старять даму.

Чорне волосся

Є багато темних відтінків волосся, якими можна замінити синювато-чорний колір, який мало кому личить. На них сивина буде видно набагато більше, ніж на світлих, які не так сильно контрастують. Жінкам у віці 40+ краще уникати чорного волосся, що виділить кола під очима, мімічні зморшки, землистий відтінок шкіри та пігментні плями. Краще вибрати теплі шоколадні відтінки або холодний блонд.

Занадто довге волосся

Почуватися русалкою після 40 років мало кому хочеться і вдається. Довгі нарощені, та й натуральні пасма виглядають як мінімум недоречно на зрілих жінок. Тому краще зробити вибір на користь доглянутої стрижки трохи нижче за плечі. А локони до талії навіть за хорошої густоти, не прикрашатимуть, а підкреслюватимуть найменші вади зовнішності.

Яскраве волосся

Фіолетове, руде або червоне волосся часто носять пенсіонерки. Однак виграшніше такі відтінки виглядають на підлітках, а також на молодих дівчатах до 25 років. Кольорове волосся на жінках старше 40-45 років, підкреслюють жовтувату шкіру обличчя, зморшки та синці під очима.

Раніше були названі три найкращі зачіски для жінок віком від 40 років – вони ідеально посають власницям волосся середньої довжини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ